reumatische aandoeningen

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 200 aandoeningen die spieren, pezen en/of gewrichten aantasten. Als je een reumatische aandoening hebt, zoals  reumatoïde artritis of bv m. Bachterew, dan heb je vaak veel pijn en last van stijfheid, veroorzaakt door ontstekingen of overbelasting van de gewrichten. Reumapatiënten zijn hierdoor vaak ook beperkt in hun dagelijks handelingen. Ruim anderhalf miljoen Nederlanders (ongeveer 1 op de 10) hebben langdurige reumatische klachten. Om patiënten met reumatische aandoeningen de best mogelijke zorg te bieden, zijn wij lid van FyraNet. Dit is een netwerk van eerste en tweede lijn fysiotherapeuten in de regio van het Deventer Ziekenhuis. De doelstelling van het FyraNet is om de zorg voor patiënten met reumatische aandoeningen, gedurende de gehele klachten- of herstelperiode, beter op elkaar af te stemmen. 
FyraNet is een netwerk van eerste en tweede lijn fysiotherapeuten in de regio van het Deventer Ziekenhuis dat in 2008 van start is gegaan.

Het FyraNet is een initiatief van de vakgroep reumatologie en de paramedische dienst van het Deventer Ziekenhuis. De doelstelling van het FyraNet is om de zorg voor patiënten met reumatische aandoeningen, gedurende de gehele klachten- of herstelperiode, beter op elkaar af te stemmen. 
Alle netwerkleden hebben een reumacursus gevolgd en zijn kwaliteitsgeregistreerde fysiotherapeuten. De netwerkleden komen 4 keer per jaar bij elkaar om kennis uit te wisselen en protocollen en producten te ontwikkelen t.a.v. een zo goed mogelijk afgestemde zorg voor de patiënt met een reumatische aandoening.

fysiothertr;

Gebouwd in eigen beheer | Copyright © 2013 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.