cardiovasculair risicomanagement(CVR)

Het opsporen en behandelen van risicofactoren voor hart- en vaatziekten wordt aangeduid met de term CVRcardiovasculair risicomanagement.
Driekwart miljoen Nederlanders hebben hart- en vaatziekten.
Na de behandeling van het vaak acute probleem (hartinfarct, beroerte) of van een probleem met een slagader elders in het lichaam, is het van groot belang dat de onderliggende oorzaak wordt aangepakt.
De meeste hart- en vaatziekten ontstaan door atherosclerose (aderverkalking).
Risicofactoren in het ontstaan en verergeren van atherosclerose zijn roken, verhoogde bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte, diabetes mellitus, overgewicht, ongezonde voeding en te weinig lichaamsbeweging.
Ook niet beïnvloedbare zaken als leeftijd, geslacht en erfelijke factoren spelen een rol.

Alle patiënten met een verhoogd risico op HVZ krijgen in de eerste plaats adviezen met betrekking tot voeding, lichamelijke activiteit, alcoholgebruik en indien van toepassing het stoppen met roken.

Het Cardiovasculair risicomanagement is multidisciplinair opgezet, d.w.z. dat de deskundigheid van diverse disciplines elkaar aanvullen.
De kwaliteit van het project wordt hier wezenlijk beter van. In de opzet van het cardiovasculair risicomanagement zijn een fysiotherapeut, de huisarts, de praktijkondersteuner en de dietist betrokken.

fysiothertr;

Gebouwd in eigen beheer | Copyright © 2013 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.